Filenin Sultanları olimpiyat açılışına katılmadı! Nedeni ortaya çıktı

2024 Paris Olimpiyat Oyunları, Sen Nehri’nde gerçekleşirken Olimpiyat oyunları tarihinde ilk kez bir açılış töreni, stat dışında kent merkezinde yapıldı.

GÖRKEMLİ TÖREN DÜZENLENDİ
Fransız yönetmen Thomas Jolly’nin sanat yönetmenliğini üstlendiği törende, 204 ülkenin sporcularını ve Mülteci Olimpiyat Takımı’nı taşıyan 85 tekne, Austerlitz Köprüsü’nün altından hareket ederek Sen Nehri boyunca, Eyfel Kulesi’nin bulunduğu noktaya, yani Lena Köprüsü’ne kadar olan yaklaşık 6 kilometrelik mesafeyi geçit töreniyle geçti. Törende, tekneler Sen Nehri üzerindeki yolculukları sırasında, ülkenin önemli tarihi ve turistik yerlerinden olan Notre Dame Katedrali, Paris Belediye Binası, Louvre Müzesi, Tuileries Bahçesi, Les Invalides Anıtı, Grand Palais ve Eyfel Kulesi’nden geçti.

Açılış törenini yaklaşık 300 bin kişi canlı olarak izledi.

SULTANLAR TÖRENE KATILMADI
Olimpiyat açılışına Filenin Sultanları katılım sağlamadı. Kararı başantrenör Daniele Santarelli aldı. İlk maçını pazartesi günü Hollanda ile saat 10.00’da oynayacak olan Filenin Sultanları dinlenmeyi seçti. Öte yandan törendeki yoğun yağış tüm sporcuları etkiledi.

 

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir