CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen: Kuru Fasulye-Pilav Maliyeti Yükseliyor
CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, kuru fasulye-pilavın maliyetini analiz etti ve endişe verici sonuçlara ulaştı. Basın açıklamasında, en temel gıda maddelerinden biri olan kuru fasulyenin maliyetinin dar gelirli vatandaşlar için giderek ulaşılamaz hale geldiğini vurgulayan Başevirgen, gıda enflasyonuyla ilgili çarpıcı veriler paylaştı.
“9 BİN 750 LİRA GEREKİYOR”
Başevirgen, bir kişinin kuru fasulye-pilav yemeğinin maliyetini detaylı bir şekilde hesapladı. “Bugünlerde sofralarımızın vazgeçilmezi olan kuru fasulye ve pilavın maliyeti dahi dar gelirliler için lüks haline geldi” diyen Başevirgen, şu detaylara dikkat çekti: Yarım kilo kuru fasulye, 300 gram kuşbaşı et, 1 adet soğan, 40 ml sıvı yağ, 16 gram salça, 28 gram tereyağı ile hazırlanan 4 kişilik bir kuru fasulye yemeğinin maliyeti 200 lirayı buluyor. Yanında tüketilen pirinç pilavı 80 lira, 3 ekmek 30 lira, 2 litre su ise 15 lira tutuyor. Bu hesaplamalarla birlikte, bir akşam kuru fasulye-pilav yiyip, yanında 3 ekmek ve 2 litre su içmenin maliyeti 325 lirayı bulmaktadır. Eğer bir aile her akşam bu menüyü evde yaparak tüketirse, aylık olarak 9 bin 750 lira ödemesi gerekmektedir” şeklinde konuştu.